Actueel <
19 mei 2022

Wijziging landenindeling Aflatoxine in maïs

SecureFeed wijzigt de landenindeling Aflatoxine B1 voor Oekraïne van LAAG naar MIDDEN. Dit betekent dat SecureFeed afwijkt van de landenindeling van GMP+, dat LAAG hanteert. Het handhaven van risicoklasse MIDDEN zorgt voor een betere borging van de voederveiligheid, er zijn verhoogde waarden gevonden in maïs met oorsprong Oekraïne.

Deze wijziging gaat in op maandag 23 mei 2022.

Voortdurende monitoring

SecureFeed beoordeelt of herkomstlanden correct zijn ingedeeld voor het risico op Aflatoxine B1 in maïs. De landenindeling is een onderdeel van het SecureFeed Aflatoxine protocol. Dit protocol regelt het gebruik van maïs en maïs(bij-) producten en stelt voeder- en voedselveiligheid centraal.

In haar landenindeling volgt SecureFeed waar mogelijk de indeling van GMP+ International. Dit minimaliseert mogelijke marktverwarring. SecureFeed houdt echter vast haar eigen hoge borgingsniveau van voeder- en voedselveiligheid.

Noot: het handboekdocument D-25 'Risico-indeling landen Aflatoxine B1 in maïs en maïs(bij-)producten’, waar in de vorige alinea naar wordt gelinkt, werd op 23 mei 2022 bijgewerkt en liet tot die tijd voor Oekraïne derhalve de indeling LAAG zien.

Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons bellen (085-7731945, menukeuze 1) of mailen: monitoring@securefeed.eu.

Meer actueel

Nieuwsbrief SecureFeed december 2022

Er is weer een nieuwe editie van de SecureFeed nieuwsbrief! Ook nieuwsgierig? Lees de nieuwsbrief HIER.

+
02 december 2022

Producten Berg + Schmidt Polen niet afgenomen door SecureFeed deelnemers

Eerder berichtte SecureFeed over fraudeverdenking bij van Berg + Schmidt Polen. Zoals aangegeven zijn er geen deelnemers die rechtstreeks hebben ...

+
14 oktober 2022