Actueel <
23 November 2020

SecureFeed verhoogt Rusland in de Risico-indeling landen van Midden naar Hoog

SecureFeed beoordeelt of herkomstlanden correct zijn ingedeeld voor het risico op Aflatoxine B1 in maïs. De Risico-indeling landen is een onderdeel van het SecureFeed Aflatoxine protocol. Dit protocol regelt het gebruik van maïs en maïs(bij-) producten en stelt voeder- en voedselveiligheid centraal. Daarom is, op basis van de analyseresultaten, besloten om het risico van Rusland van Midden naar Hoog te wijzigen.

Eerder kondigde GMP+ International aan dat haar aflatoxineprotocol voor maïs en maïsbijproducten is gewijzigd. Dit betekent dat voor de landen Hongarije, Oekraïne, Spanje en Tsjechië de Risico-indeling gewijzigd is van Laag naar Midden. SecureFeed had, naar aanleiding van haar eigen Aflatoxine Protocol, deze landen al op categorie Midden staan. Dit blijft gehandhaafd.

Handhaven Risico-indeling Midden voor Brazilië

Deelnemers van SecureFeed melden met enige regelmaat verhoogde waarden van Aflatoxine B1 in Braziliaanse maïs. Daarom blijft dit land in de SecureFeed Risico-indeling op Midden staan. Vanzelfsprekend blijven we dit nauwgezet volgen en wordt de indeling veranderd als dit noodzakelijk is.

Voortdurende monitoring

In haar Risico-indeling landen volgt SecureFeed waar mogelijk de indeling van GMP+ International. Dit minimaliseert mogelijke marktverwarring. SecureFeed houdt echter vast haar eigen hoge borgingsniveau van voeder- en voedselveiligheid.

Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons bellen (085-7731945) of mailen, monitoring@securefeed.eu.

Meer actueel

Nieuwsbrief SecureFeed december 2021

Er is weer een nieuwe editie van de SecureFeed nieuwsbrief! Ook nieuwsgierig? Lees de nieuwsbrief HIER.

+
21 December 2021

Verhoogde waarde Aflatoxine in maïsglutenvoer (2)

Alle partijen maïsglutenvoer (vochtrijk) met te hoge Aflatoxinewaarden zijn uit voorzorg bij melkveehouders teruggehaald. Daarmee is dit incident...

+
01 October 2021