Actueel <
08 april 2024

GMP+ wijzigt landenindeling voor diverse landen, SecureFeed handhaaft landenindeling

GMP+ International heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de landenindeling voor het Aflatoxineprotocol. Het vernieuwde risicoprofiel van GMP+ treedt in werking op 11 april 2024. De SecureFeed landenindeling blijft ongewijzigd. In deze update geven wij graag een korte toelichting.

GMP+ verhoogt de landenindeling van Servië van MIDDEN naar HOOG. In de landenindeling van SecureFeed was deze reeds HOOG en blijft de landenindeling ongewijzigd.

Voor de Tsjechische Republiek heeft GMP+ de landenindeling verlaagd van MIDDEN naar LAAG. SecureFeed heeft onvoldoende resultaten om deze landenindeling te volgen en handhaaft derhalve risicoklasse MIDDEN.

De landenindeling van Roemenië is door GMP+ gewijzigd van HOOG naar MIDDEN. Op basis van de resultaten die bij SecureFeed in de afgelopen maanden gemeld zijn, kan de landenindeling van GMP+ niet worden gevolgd. Derhalve handhaaft SecureFeed risicoklasse HOOG. Daarnaast blijven de aanvullende maatregelen voor maïs(bij)producten met herkomst Roemenië van kracht.

Zoals in het Aflatoxineprotocol beschreven staat, dient u al uw resultaten met ons te delen. Zo ontstaat een zo volledig mogelijk beeld van de situatie per land en zal de SecureFeed landenindeling zo goed als mogelijk aansluiten op het risico per land.

De actuele SecureFeed landenindeling is hier te vinden. De landenindeling is een onderdeel van het SecureFeed Aflatoxine protocol. Dit protocol regelt het gebruik van maïs en maïs(bij-) producten en stelt voeder- en voedselveiligheid centraal. In haar landenindeling volgt SecureFeed waar mogelijk de indeling van GMP+ International. Dit minimaliseert mogelijke marktverwarring. SecureFeed houdt echter vast aan haar eigen hoge borgingsniveau van voeder- en voedselveiligheid.

Indien u vragen hebt kunt u contact opnemen met het secretariaat via monitoring@securefeed.eu of 085-77 319 45, keuzemenu 1. 

Meer actueel

SecureFeed Jaarverslag 2023

+
11 juli 2024

Even voorstellen: Elise Gerrits

Beste lezer, Mijn naam is Elise Gerrits en sinds 1 april 2024 ben ik werkzaam bij Stichting SecureFeed als beleidssecretaris. Ik ben niet geheel...

+
08 april 2024